Арестуваха Алексей Навални на път за протест, организиран от него в Москва

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил арестуван на път за протеста, организиран от него днес в Москва. Това съобщи съпругата му в „Туитър“, публикувайки и негова снимка как се качва в полицейски автомобил.

„Здравейте, това е Юлия Навалня... Алексей беше арестуван на стълбите“, написа тя 40 минути преди началото на антикорупционния протест, организиран от съпруга й в центъра на руската столица.

https://twitter.com/navalny/status/874210921853448193

 

По-рано днес няколко хиляди души привърженици на Навални излязоха по улиците на редица руски градове, като вече се съобщава и за извършени арести, информира БНТ.

Днешната протестна акция е втората такава от март 2016 г., организирана от Навални, който тогава обяви намерението си да се кандидатира за президент на изборите следващата година, събирайки по улиците много нови поддръжници, спечелени благодарение на онлайн кампаниите си.

Според местни медии близо 3000 души са протестирали в сибирската столица Новосибирск - град с над 1 милион души население. По-малки събирания е имало и в градовете Красноярск, Казан, Томск, Владивосток и други.

Според руския сайт „OVD Info“, към който има и гореща телефонна линия за задържани неправомерно по време на протести, около 10 души са били задържани преди началото на протеста в столицата Москва, насрочен за 14 часа местно време (15 часа българско време).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят