Арестуваха ало измамник, измъкнал над 9 хил. лв. и 23 грама златни накити от възрастна плевенчанка

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОДМВР - Плевен разкриха измама и задържаха мъжът, взел голяма сума пари и златни накити. Действия по разследването стартирали на 31 януари след получен сигнал от 74-годишна плевенчанка, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Тъжителката е заявила, че на 30 януари във времето от 10.30 часа до вечерта неизвестен, чрез многократни позвънявания, на личните ѝ стационарен и мобилен телефон, се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да събере всички налични пари в жилището и да извърши две тегления от спестяванията си от банки в Плевен. 74-годишната събрала общо 9 070 лева. Част от тези пари заедно с около 23 грама златни накити оставила зад обръщало на тролейбусна спирка в парк "Кайлъка". Другата част от паричната сума е оставила късно вечерта в изоставена сграда в района на ж.п. гара - град Горна Оряховица. По случая било образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни действия бил установен и задържан мъжът, който взел парите и златни накити – 50-годишен от Павликени, област Велико Търново.

Към настоящия момент е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. І от НК. Разпитан е пред упълномощен от него защитник, признал вината си и желае наказателното производство срещу него в Районен съд - Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право