Арестуваха американски конгресмен за злоупотреба с ценни книжа и вътрешна информация

Кристофър Колинс

Нюйорският републикански представител в Конгреса на САЩ - Кристофър Колинс беше арестуван в сряда по федерални обвинения, свързани със злоупотребата с ценни книжа и използването на вътрешна информация по дело, включващо австралийска биотехнологична компания, съобщава БНР.

Комисията по ценните книжа и фондови борси (SEC) заведе дело срещу Колинс, неговият син Камерън и бащата на приятелката на неговия син - Стивън Зарски. Колинс беше първият републиканският конгресмен, който подкрепи официално кандидатурата на президента Доналд Тръмп за Белия дом.

В обвинителния акт се казва, че през юни 2017-а година Колинс е предоставил на своя син непублична информация за резултати от тестове на лекарство на австралийската компания Innate Immunotherapeutics. По това време Колинс беше член на борда на компанията. Според заведено от SEC дело, неговият син - Камерън Колинс е продал близо 1,4 милиона акции на компанията въз основа на тази непублична информация, като по време на тази финансова операция конгресменът и синът му са разговаряли по телефона поне девет пъти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка