Арестуваха апаш, обрал дядо, който го хранил и поил

Снимка: Архив

Криминално проявен мъж е арестуван, след като задигнал 1400 лева от пенсионер в ломското село Ковачица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Минути преди да открадне парите апашът седял на трапезата на дядото и ял от хляба му, разказаха местни жители. В края на миналата седмица 84-годишният Методи И. поканил познатия си Десислав С. /28 г./ от селото, да му помогне в работата по двора. Старецът често викал безработния мъж да го отмени в сеченето на дърва и по-тежки дейности в къщата.

След свършената работа пенсионерът отишъл с Десислав до пощата, получил пенсията си, платил му и подредил в дома си маса да го почерпи. След хапването и пийването обаче апашът изчакал старецът да заспи и, видял къде прибрал парите, задигнал всичките му спестявания – 1400 лева.

С дебелата пачка в джоба обирджията събрал авери и вдигнали як купон в кръчмата. Крадецът поръчвал щедро и плащал с 50 левови банкноти. Затова, когато на следващия ден дядо Методи изплакал, че парите му са изчезнали, полицаите бързо разкрили апаша.

Десислав С. бил арестуван за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство. Обирджията, който вече е лежал в затвора, върнал на пенсионера само 205 лева, останалите профукал за пиене и за стари борчове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право