Арестуваха апаш, подлудил монтанско село с кражби

Снимка: Архив

Обирджията задигал всичко от хладилниците, вземал и кучешка храна

Прегладнял крадец изтормози монтанското село Липен с набези по къщите на хората. Апашът разбивал врати и прозорци и прибирал хранителни продукти и даже манджи от масите.

Престъпникът е задържан, съобщиха от полицията в Монтана. Масовите ударите по домовете в Липен започнали в началото на годината, но имало и преди това, разказаха местни жители. Според стопаните апашът разбивал по около 10 къщи на месец.

Сложените решетки на прозорците на спирали хайдука, а монтираните камери той обезвреждал като ги затулял с кофички от кисело мляко. Вмъкнал се в стаите, крадецът задигал хлябове, кори с яйца, буркани със зимнина, вино, ракия, ориз и брашно. От някои къщи изчезнали дори чувалите с гранули за кучета.

„Нищо чудно и тях да е ял!”, коментираха местни. „Стана страшно, хората не смееха да заспят. Мнозина слагаха нощем брадви до главите си!”, заяви кметът на Липен Венчо Латинов. Повечето от пострадалите подозирали кой е извършителят на кражбите – 36-годишният Калоян С. Младият мъж преди години гравитирал около борчески групировки, после преминал към кражби, а напоследък едва свързвал двата края.

Преди няколко дни полицията задържала Калоян С., а съдът му наложил постоянна мярка задържане под стража. Според областната дирекция на МВР за последните две години срещу Калоян С. има 20 заявителски материала.„Надяваме се да бъде осъден, за да се успокои селото!”, заявиха жители на Липен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България