Арестуваха бившия кмет на свищовското село Ореш

Снимка: Архив

Петър Йозов вилнял в кметството, посегнал на настоящия управник и на полицейски инспектор

Бившият управник на свищовското село Ореш е бил арестуван във вторник вечерта след като вилнял в местното кметство, научи "Труд".

Екшънът се разиграл след като Петър Йозов и синът му били привикани за разпит. Поводът бил множеството жалби, които пишел до всевъзможни институции срещу настоящия кмет Любомир Иронов и срещу градоначалника на Свищов Генчо Генчев. Наскоро в сигнал до Главния прокурор Йозов наклеветил всички кметове на населени места, че са "мафиоти, а управникът на общината Генчо Генчев е шефът на мафията".

Заради тези доноси, Йозов бил призован да даде показания. Той обаче влетял разярен в кметството и започнал да буйства. Нахвърлил се с юмруци и ритници върху Любомир Иронов и го ударил в гърдите. Посегнал и на полицейския инспектор. Разлютеният експървенец на Ореш потрошил компютър, принтер и врата на една от концелариите.

Иронов и полицаят незабавно подали сигнал на телефон 112 за безчинството. След минути пристигнал полицейски екип от Свищов и Йозов и синът му били оковани с белезници и отведени в ареста.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право