Арестуваха бивш затворник след седем закани за убийство

Снимка: Архив

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът е задържал под стража Дурхан А. Мъжът не можел да преглътне раздялата с приятелката си и освирепял. Преследвал я и се заканвал, докато накрая престъпил ограничителна заповед на прокуратурата и се стигнало до ареста му.

От август месец насам, Дурхан преследвал бившата си любима. За посочения период от време, той седем пъти се заканил, че ще я убие. Преди броени дни причакал жената в центъра на Бургас и я ударил в лицето. С това изоставеният влюбен престъпил заповед на прокуратурата да не доближава пострадалата. Навъртал се около жилището и, и продължавал да сипе закани.

От прокуратурата съобщиха, че държавното обвинение е категорично за това, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие. Доказателство за това е и свидетелството му за съдимост. Дурхан А. е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Същият е изтърпял наказание „лишаване от свобода“, като е бил освободен от затвора за последен път на 09.08.2014 г.

Съдът е приел мотивите на прокуратурата и в релултат е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Дурхан А.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право