Арестуваха бивш пандизчия за нова серия кражби в Пловдив

След активно разследване криминалистите на Шесто РУ на МВР-Пловдив разкриха автора на няколко кражби, извършени в града под тепетата през втората половина на месец ноември.

На 15 ноември в Районното управление постъпила информация, че от бензиностанция на бул. “Източен” е установена липса на 12 туби с антифриз, течност за чистачки и двигателно масло. Четири дни по-късно на територията на траурен парк „Централен” на бул. “Княгиня Мария Луиза” в Пловдив било отнето дамско портмоне с около 50 лева, а в края на същия месец от магазин на бул. “Цариградско шосе” бил задигнат оставен за кратко без надзор мобилен телефон.

По случаите са образувани досъдебни производства под наблюдението на Районната прокуратура. В рамките на проведените полицейски действия са събрани доказателства, че и трите посегателства са дело на 34-годишен пловдивчанин, криминално проявен и осъждан. Част от откраднатите от него вещи са намерени и иззети. С постановление на Пловдивския районен съд на мъжа е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по изясняване на съпричастността му и към други подобни престъпления продължава разследващ полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право