Арестуваха британец, крал от магазини за домашни потреби на Албиона

Снимка: Архив

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо британски поданик, издирван с Европейска заповед за арест от родината си Гавин Ф. е от Ливърпул и се издирва по заповед за арест от юни 2016 г., издадена в Кралския съд в Норт Ййст Девън за престъплението: заговор за кражба от магазин, осъществено заедно с други лица  през 2014 г. и 2015 г.

Отразено е конкретно, че исканото лице с още четири лица са откраднали различни вещи от верига магазини за домашни потреби. Посочено е, че другите лица са осъдени и са получили наказания между 20 и 28 месеца „лишаване от свобода“, а Гавин Ф. не се е явил в полицейския участък, когато това е искано от него, а е избягал.

Според законите в искащата държава на Гавин Ф. може да бъде наложено наказание до 7 години „лишаване от свобода“. Посоченото престъпление има аналог в българския наказателен закон – деяние по чл.195, ал.1, т.4 и т.5 от НК.

Въз основа на гореизложеното Окръжна прокуратура – Бургас е мотивирала искането си Гавин Ф. да бъде задържан под стража. Съдът е приел мотивите на прокурора и е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо исканото лице.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право