Арестуваха брутален насилник на баба от Златарица

Дървосекачът е заловен в Хаинбоаз след опит да избяга с колело

Патрули на КАТ-Велико Търново са спипали във вторник в Хаинбоаз брутален насилник, който през април преби и опита да изнасили 75-годишна жена в дома и в Златарица. 36-годишният Георги Камчиков е пътувал с колело от Гурково, когато е бил разпознат като обявен за общодържавно издирване. Мургавият дървосекач се опитал да се изплъзне на бдителните полицаи, но след кратко преследване е бил окован в белезници.

Ивергът от Градец, който се прехранва като реже дърва край Златарица, е наеман от частни фирми, имал квартира близо до къщата на самотноживеещата старица. Във фаталната нощ в края на април тази година той се вмъкнал в жилището, пребил жената, съблякъл е гола и задигнал 90 лева и дебитната и карта и изчезнал.

Бабата обаче успяла да се добере до свои роднини, които извикали Спешна помощ. Линейката дошла по-бързо от полицията и откарала пострадалата в болница, където тя се възстановява доста време. Баба Мария не е била изнасилена, установил съдебен лекар, но с нея са опитани блудствени действия и е пребита.

Циганинът познавал възрастната съседка и често ходел у тях. Тя го посрещала и понеже го познавала, отворила портата си във фаталната нощ. Предполага се, че той е бил пиян. Поискал пари, но след като стопанката му отказала, се нахвърлил с юмруци и ритници върху нея. Георги Камчиков имал предишни присъди и висящи дела за кражба на дърва в Златарица от миналата година. Той има дете в Южна България, където вероятно се е укривал.

Заради зачестили кражби и посегателства от дървосекачите от Градец, Котелско, пропищелите жители на Златарица поискаха те да бъдат изгонени от общината. Многолюдните фамилии обаче се наемат от собственици на частни и държавни гори в района и няма как общинското ръководство да окаже натиск. Частници и държава наемат фирми за дърводобив, които от своя страна си търсят евтина работна ръка. Така сезонно Златарица се пълни с роми от Котелския край, а обикновено при проверка има един регистриран работник, но се появяват десетки и дори стотици мургави дървосекачи заедно със семействата си. Те превръщат района в гета и опъват шатри, а други дори си наемат квартири в балканското градче. Никой не проверява дали са осъждани и за какво и след това започват кражби и издевателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право