Арестуваха българин, отглеждал марихуана в Калифорния

Сърби, черногорци и македонци работят в български плантации с канабис по хълмовете край Сан Франциско

Арестуваха българин в Сан Хуан Ридж, Невада каунти, Калифрония за отглеждане на марихуана с цел продажба и незаконно притежание на амуниции. Според властите 48-годишният Мартин Радославов Атанасов е освободен под парична гаранция от $2,500. Според властите Атанасов е в страната без статут, а в документите му пишело, че е служител в казино. Силите на реда смятат, че Атанасов е свързан с Лас Вегас и най-вероятно се е преместил в Калифорния от там, съобщи Bg-voice.com.

Властите иззели 2,240 марихуанови растения, 45 кг. марихуанов цвят и още 180 кг. марихуана със стеблата.

Друг мъж, чиито имена не се споменават, е глобен от властите заради подозрения, че е свързан с незаконното отглеждане на марихуана с цел продажба и разпространение. Мястото, на което е арестуван българинът е собственост на друг човек от Bay Area. По информация на властите в Калифорния обектът, в който се е отглеждала марихуаната е бил под прицел от предна акция на полицията. Тепърва ще се разследва незаконната дейност на мястото свързана с отглеждането на канбис.

По хълмовете край Сан Франциско има плантации, държани от българи, които са ги разделили между свои роднини и отглеждат в тях марихуана. В тези плантации работят и сърби, черногорци и македонци, които често печелят по 5-6 хиляди долара на месец. Освен легалната работа обаче често се случва българите да предложат на работниците си и незаконни дейности за четири пъти по-високо заплащане, според източник на bg-voice.com, който живее в САЩ от 15 години и е запознат със ситуацията в престъпния свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България