Арестуваха варненец за неплатена издръжка в Чехия

Варненец попадна зад решетките, след като Районният съд в Прага поиска екстрадицията му с Европейска заповед за арест заради системно неизплащане на издръжка.

Ивайло Панайотов бил задържан преди седмица, а мярката му за неотклонение бе потвърдена окончателно от Апелативния съд във Варна. Според чешките власти той дължи 16 000 евро, полагащи се на двете му деца. Допреди 4 г. Ивайло ги гледал у нас, но след това те се преместили в Прага при майка си, с която бащата няма развод.

Защитата му представи документи, че им е превеждал суми чрез Western Union и пледира, че той не е знаел за воденото срещу него дело за издръжка. Съдът обаче счете, че доказателствата трябва да се разглеждат при същинското дело за екстрадиция и тъй като Европейската заповед за арест отговаря на всички изисквания, отказа да пусне Панайотов на свобода.

С друго определение магистратите оставиха зад решетките и заловеният по искане на Чехия на 19 април добричлия Радослав Михайлов.

Срещу него се води разследване за трафик на дрога и участие в организирана престъпна група. На тази база окръжният съд в Свитави издал Европейска заповед за ареста на Михайлов. Предстои окръжните съдилища във Варна и Добрич да преценят дали да екстрадират двамата българи в Чехия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право