Арестуваха двама горнооряховчани и куриер от Варна за измама

Снимка: Архив

И тримата са криминално проявени

Трима криминално проявени мъже – куриер и двама фактически извършители на измама, са установени в хода на проведена съвместна операция на служители на Главна дирекция „Полиция” и Областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна.

Първоначално криминалистите задържали 64-годишен осъждан варненец, който по първоначални данни е взел 3700 лева от жертвата на престъплението - 81-годишна негова съгражданка. В рамките на продължилото разследване те установили и фактическите извършители – двама мъже от Горна Оряховица. По-големият – 41-годишен, е с богато криминално минало и многократно осъждан, 30-годишният е с различни криминалистически регистрации. В резултат на добре планираните действия двамата са задържани след влизането им у нас от Румъния.

След 24-часовото им полицейско задържане, Районната прокуратура във Варна им е повдигнала обвинения. С постановление на съда на 41-годишния е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, на 30-годишния - мярка за неотклонение „домашен арест”, а 64-годишният е освободен срещу подписка.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. Установява се съпричастността им и към други телефонни измами, извършени на територията на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони