Арестуваха двама крадци след нахлуване с взлом в жилище в Стара Загора 

Двама извършители на взломни кражби са задържани в рамките на операция, проведена от служители на ГДНП и ОДМВР-Ст. Загора, съобщава МВР.

Специализираната полицейска акция е реализирана на 28 август под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора. В резултат на предприетите професионални действия са задържани В. М. /51 г./, криминално проявен и осъждан, и К. К. /41 г./. Те са заловени непосредствено след извършена взломна домова кражба от частен дом в областния град. При последвалите действия по разследването, в автомобила, с който двамата са се придвижвали, са открити вещите, откраднати от адреса, както и инструменти за взломяване.

По случая е образувано  досъдебно производство. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Стара Загора двамата мъже са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Продължава работата по документирането на случая и събиране на доказателства за съпричастността на задържаните и към други подобни престъпления.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право