Арестуваха двама криминално проявени, пребили мъж на автобусна спирка в София

Полицията е задържала двамата младежи, които са криминално проявени, за нападението и побоя над мъж на автобусна спирка в София, съобщават от МВР.

Оперативните действия бяха предприети, след като на 27 март, малко преди 21.30 часа, в Девето РУ постъпил сигнал за нападнат мъж. Пострадалият бе настанен за лечение в болнично заведение. В хода на първоначалните действия бе изяснено, че побоят е бил нанесен след възникнал спор.

В резултат на оперативно-издирвателните действия, предприети по образуваното досъдебно производство, на 29 март двамата извършители били засечени от служители на Девето РУ на спирка на градския транспорт в ж.к. „Люлин 5“. Ц.Б. /18 г./ и 17-годишният му съучастник били арестувани с полицейска мярка за срок до 24 часа. И двамата са криминално проявени, пълнолетният има регистрация за кражба, а непълнолетният – за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за кражба.

След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК - нанесена тежка телесна повреда на пострадалия. Прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемите до 1 април, когато в Софийския районен съд ще бъде разглеждано искането за по-нататъшното им задържане под стража.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право