Арестуваха двама, пребили и ограбили дядо в ломско село

26-годишен апаш и 14-годишно момче са нападнали, били и ограбили пенсионер в ломското село Септемврийци. Крадците са заловени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник вечерта 88-годишният Георги Й. от Септемврийци подал сигнал в Районното управление на полицията в Лом, че е ограбен от апаши. Към 20 часа същата вечер двама непознати нахлули в къщата му и единият от тях го засипал с удари по главата и тялото. След като повалили стареца, нападателите взели парите му – 107 лева и избягали.

Дядото е настанен в болницата в Лом с охлузни рани, но без опасност за живота, а полицаите започнали издирване не престъпниците. За няколко часа криминалистите разкрили и задържали извършителите на грабежа - 26-годишния Валентин Н. от Нови Искър и 14-годишния Е.О. от Септемврийци.

Валентин е гостувал на свои близки в северозападното село и решил да се опаричи, а хлапакът го завел до къщата на дядото и присъствал на боя и грабежа, станало ясно на първите разпити. Двамата са върнали част от парите на дядото и са задържани за 24 часа в ареста.

Макар и още малолетен Е.О. е замесен в доста кражби в селото. А дядо Георги – бивш шофьор на ТИР, неведнъж е обиран. Заради преклонната си възраст старецът често викал роми да му помагат, но след това се жалел, че пари и вещи му липсват, разказаха местни жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право