Арестуваха двама цигани със състезателни каруци, станали причина за катастрофа с две жертви край Казанлък

Снимка: Архив

Задържани са двама роми, които станаха съпричастни към тежката катастрофа, при която загинаха момче и момиче на 22 и 23 години от Казанлък , предаде "Канал 3".

Инцидентът стана в събота вечер на пътя Казанлък - Стара Загора. Свидетелски показания още същата вечер твърдяха за две каруци на пътя, които били необозначени без никакви светлини или светлоотразители. Шофьорът на автомобила със загиналите очевидно ги видял в последния момент в тъмнината и за да избегне удар с тях, влязъл в насрещното и се завъртял перпендикулярно, където бе пометен от движещ се  насрещно автомобил.

Едната от каруците е била състезателна. Каруците са били подготвяни за нерегламентирано състезание в неделя на пътя Казанлък – Черганово .

Каруците са конфискувани от полицията. Предстои на двамата задържани да бъдат повдигнати обвинения.

През изминалите дни в опит да спрат провеждането и задържат организатори на нелегална гонка с каруци пострадаха общо 6 полицаи. Те бяха нападнати край село Черганово и в квартал в Мъглиж, където бяха замеряни с камъни.

В сряда следобед жители на Казанлък и региона се събраха пред полицейското управление в града, за да изразят мълчалива подкрепа към полицаите. Те не приемат служителите на реда да бъдат нападани и бити по време на изпълнение на техните задължения.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право