Арестуваха две мулета, участвали в ало измами за 20 хил. лв. в Чирпан

Снимка: Архив

Криминалисти на РУ-Чирпан установиха и задържаха двама участници в измамна схема, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Разследването в РУ-Чирпан започнало в началото на юли месец т.г. На 1 юли възрастна жена потърсила помощ в полицията, след като разбрала, че е станала поредна жертва на мошеници. Същия ден на домашния й телефон се е обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител и успял да я убеди, че нейната помощ ще е от изключително значение в провежданата в момента полицейска операция. Така жената се простила с крупна сума пари, които поставила в портмоне и хвърлила през терасата на жилището си.

По същата схема през следващите два дни били измамени и още две жени, които също се хванали в мрежата на мошениците и лековерно се лишили от спестяванията си, оставяйки ги на дръжката на входната врата и до контейнер за смет. Общата сума, която жертвите предоставили на непознатите, възлизала на близо 20 000 лева.

Веднага по случаите били образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 209, ал.1 от НК, а в рамките на проведените оперативни действия били заловени мъж и жена на 35 и 31 години, и двамата от Стара Загора. На този етап е установено, че двойката е изпълнявала ролята на куриери в измамната схема. Те са задържани за срок до 24 часа, а усиленото разследване по досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право