"Арестуваха" директора на иновативното училище в Бургас

С ареста на директора на училище „Александър Георгиев Коджакафалията” – Михаил Ненов приключи първото по рода си превантивно полицейско мероприятие с участието на служители от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР - Бургас, проведено пред ученици от пети и шести клас на учебното заведение.

Занятието протече в две части – на терен и на закрито, като в първата част на небивал интерес се радваха демонстрациите на способностите на двете полицейски кучета. Едното куче безпрекословно се подчиняваше на командите на водача си, а впоследствие задържа „особено опасен престъпник”, а второто – безпогрешно надуши на няколко пъти скрити в специални контейнери наркотични вещества.

0-5Втората част от полицейската демонстрация бе открита от комисар Неделчо Рачев – началник на отдел „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР - Бургас, който благодари за любезното домакинство на училище „Коджакафалията” и обяви старта на превантивната полицейска година в учебното заведение.

Уменията на спец-полицаите по задържането на невъоръжен и въоръжен нападател предизвикаха огромни овациите сред подрастващите, като особен възторг донесе „гвоздея” в полицейското мероприятие – арестуването на директора на училище „Коджакафалията” – Михаил Ненов. Директорът артистично се превъплъти в ролята на задържано лице, като предостави възможност на възпитаниците си нагледно да се запознаят с начина за задържане, поставяне на белезници и ограничаване на възможностите на задържания за излишни движения.

Пред подрастващите бяха представени и техниката и въоръжението, използвани от служителите в „Специализираните полицейски сили”. В ролята на мини-полицай влезе петокласника Димитър Кръстев, който се облече с бронежилетка, поставяйки си и защитен полицейски шлем. Младежът стоически понесе тежестта им, докато пред съучениците му в детайли бяха обяснени целта на бронежилетката и случаите, в които полицаите я използват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България