Арестуваха измамник, обирал старци с фалшиви пратки

Снимка: Архив

Полицията в Монтана задържа опасен апаш, обирал с измами възрастни хора в Монтана. Престъпникът заблуждавал пенсионери, най-често от селата, че има уговорка с техни близки или кметовете да им купи различни уреди и искал от наивните старци парите предварително.

В замяна те получавали пакети, пълни с боклуци. Последния удар измамникът направил на 28 август в центъра на областния град. Апашът пресрещнал 92-годишния Димитър П. и му поискал 150 лв, под предлог че го изпраща негов племенник и ще му продаде компютър. Дядото дал парите, а в замяна получил пакет със стари автомобилни бушони. Малко по-късно пенсионерът установил, че му липсват още 80 лева, личната карта и банковата карта. Възрастният мъж подал сигнал в полицията и по случая било образувано досъдебно производство.

За две седмици криминалистите разкрили извършителя – известният им от куп други подобни удари Кирил С./45 г./ - криминално проявен и осъждан. Част от паричната сума е била намерена и върната на дядото. При разпитите се оказало, че Кирил преди време е извършил и друг удар. На 15 юни той влязъл в незаключена къща в кв. „Огоста” в Монтана, задигнал банковата карта на Виолета В./40г./ и изтеглил 130 лева. Апашът е обрал и над 10 пенсионери от селата край Монтана с фалшиви пратки. Всички разкрити случаи са обединени и Кирил С. е привлечен като обвиняем, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право