Арестуваха измамник с 10 присъди, атакувал кмета на Вършец за пари

Снимка: Архив

Апашът се представил за близък на отец Герман от Рилския манастир

Полицията задържа млад мъж, опитал се да задигне с измама пари от кмета на община Вършец. За да заблуди градоначалника, апашът се представил за приближен на духовник от Рилския манастир, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък непознат мъж позвънил на мобилния телефон на кмета Вършец Иван Лазаров, представил се за отец Герман от Рилския манастир и го помолил да даде пари на негов близък, който бил закъсал в минералния курорт и трябвало да се прибере. За беда на апаша обаче по същото време в кабинета на управника бил шефът на Криминална полиция във Вършец, който веднага засякъл престъпния замисъл и организирал капан. Към 16,25 часа пред сградата на общината във Вършец спрял таксиметров автомобил и млад мъж в светлосив анцуг, сиви маратонки и синьо яке, с качулка на главата влязъл в местната управа. Мъжът, с тъмносив куфар в ръка, разговарял с охраната и с кмета по телефона, а след това и управникът слязъл при него и му дал 50 лева. На излизане от общината обаче служители на Районното управление на МВР щракнали белезници на мошеника и го отвели в ареста.

При започналите разпити полицаите установили, че задържаният е изпечен бандит - 36-годишният Стоил Т. от Бобов дол, Кюстендилска област. Апашът признал за извършената измама, както и за още куп други удари. Направената справка изяснила, че Стоил Т. има 27 регистрации за 20 кражби, 2 грабежа и 5 измами, извършени в цяла България. Както и 10 ефективни присъди затвор.

Същият ден той заблудил и друг жител на Вършец с историята на отец Герман и щял да вземе и от него пари. „Кокошкарска история. Разпознах по телефона опита за измама и с помощта на полицията престъпникът е задържан. Иначе щяха да пострадат и други хора”, каза кметът Иван Лазаров.

По случая в полицията във Вършец е образувано досъдебно производство. Стоил Т. е задържан за 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право