Арестуваха и обвиниха мъж за обир като по филмите на над 188 000 лв. от банка в Русе

Съдебната палата в Русе. Снимка: Николай Каламов

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе взета днес по отношение на извършител на кражба на пари от клон на банка в Русе.

И.А.П. е привлечен като обвиняем от прокуратурата за това, че през нощта на 26 срещу 27 март 2016 г., в съучастие с неустановено лице, като извършител, откраднал от русенска банка 150 000 лв., 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара, всичко на обща стойност 188 385, 52 лв.

Обирът станал като във филм. На 28 март м.г., който е понеделник, отивайки на работа, банковите служители установяват липса на огромна сума от трезора. Пристигналата полиция се натъква на отвор, пробит в стената на помещението на трезора, от към страната на подземни обществени гаражи.

В резултат на множество следствени действия и оперативно издирвателни мероприятия, извършени от Областната дирекция та МВР – Русе, под ръководството на Районната прокуратура, е открит единия извършител на дръзкия обир и са събрани необходимите доказателства за вината му.

И.А.П е бил задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. Съдът е уважил днес искането на Районна прокуратура – Русе за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право