Арестуваха Куйович да кара с фалшива книжка

Будимир Куйович поиска през миналата година да излезе предсрочно на свобода, но съдът го отряза. Снимка: Булфото

Наркотрафикантът спипан на магистрала “Тракия” с португалски документ

Черногорският наркотрафикант Будимир Куйович е бил арестуван в понеделник, докато карал “Ауди А6” на магистрала “Тракия” с фалшива шофьорска книжка. Той пътувал към Пловдив с млада жена и възрастен мъж.

Куйович, който излежава 16-годишна присъда за наркотрафик от Близкия Изток през България за Западна Европа, превишил скоростта и бил спрян от катаджии. На полицаите представил португалска шофьорска книжка, но полицаите се усъмнили, че е фалшива и го задържали.

Черногорецът е с криминално досие и за него може да се направи сериал. От 1997 г. той се подвизава из България с фалшиви документи и върти на малкия се пръст спецслужбите. За неговия случай по време на Тройната коалиция бе създадена нарочна парламентарна комисия, която заключи, че над него не е имало чадър от МВР.

Оказа се обаче, че докато нашите власти мислят, че са го изгонили от страната през 2005 г., той успявал да влиза в страната 14 пъти. Направил си два фалшиви паспорта на името на Цветослав Захариев и на Владимир Вуйович. През 2006 г. дори се оженил за българката Валерия и им се родила дъщеря. Заради неговите фалшиви самоличности на съд бяха пратени трима полицаи, които му издали паспорт на името на съществуващ българин. Година по-късно Куйович бе спипан с 60 кг хероин на Капитан Андреево и осъден на 16 г. затвор. Към момента от тях са му останали да лежи още 3 години, защото е работил зад решетките. Последните си дни зад решетките той изкарва в общежитието в Казичане, където осъдените живеят почти като в Студентския град.

В неделя Куйович е бил пуснат за една седмица в отпуск от Казичане и на следващия ден го спипали заради фалшивата книжка. Точно преди година опасният бандит поиска да бъде пуснат на предсрочно, но съдът го остави зад решетките с мотива, че е още не е превъзпитан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право