Арестуваха куриер на измамници, прибрал пари от 4 престъпления

Снимка: Архив

10 000 лв. е щетата, нанесена на измамените жени от Търговище и Попово

Куриер, прибрал парите от 4 телефонни измами в Търговище и Попово, е задържан за нанесени щети от близо 10 000 лв.

50-годишният мъж от разградското село Конево е задържан в полицията в Търговище. Той е прибирал парите в периода от 20 февруари до 15 март. Жертвите са четири жени на възраст от 55 до 75 години. Най-крупна сума е била измъкната от 73-годишна жителка на град Попово, която дала 7000 лв. Освен левове, една от жените предала 100 евро и 60 паунда. Всички са били измамени, че помагат на полицията да задържи престъпници, които лъжат хората по телефона.

Самият куриер е бил въвлечен в схемата, след като пуснал обява, че си търси работа.

Наел го уж собственик на фирма за производство на дограма, за да взема размери и да прибира капаро от клиентите. Събраните суми куриерът оставял близост до водопроводна шахта в село в община Разград.

Има данни, че е вършел същите „услуги” и при други измами на територията на Североизточна България. Уточняването им тепърва предстои.

Задържаният е осъждан. Имал кражба, шофиране след употреба на алкохол, нарушаване на съдебна заповед. Имал условно наказание, което вече е било изтекло към момента на извършване на измамите. До сега не е имал ефективно наказание, показва първоначалната информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право