Арестуваха „майстори”-измамници, прибирали пари за ремонти

Снимка: Архив

Петима мъже, представяли се за майстори и задигнали с измама близо 1000 лева от дядо в северозападно село, са открити и задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 9 март сутринта 79- годишният Андрей П от село Расово се оплакал в полицейския участък в община Медковец, че е бил обран от непознати мъже. Предишния ден трима дошли в дома му и предложили да сменят улуците на къщата, разказал старецът.

„Майсторите” поискали пари за материали и пенсионерът им дал 950 лева да ги купят, но те не се появили повече. Криминалистите започнали издирване и две седмици по-късно – на 22 март вечерта, получили сигнал за група мъже пред хипермаркет в Монтана, които отговарят на описанието на мнимите майстори. Група полицаи от Лом и Монтана веднага пристигнали пред магазина и заловили петима мъже – трима от област Варна и двама от област Ямбол, които се придвижвали с „Опел Вектра”.

Заедно с колата Петко С./ 27г./, Борис С./ 32 г./, Георги И./ 18 г./, Васил А./20 г./ и Дяко В./ 23 г./ са конвоирани до Районното управление в Лом, където са задържани за 24 часа. При разпитите и очна ставка е установено, че прекият извършител на измамата е Петко С. от Долни Чифлик, Варненско. Той доброволно е предал задигнатите 950 лева, които ще бъдат върнати на дядото. По случая е образуваното досъдебно производство. Полицаите проверяват има ли и други жертви на мнимите майстори в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право