Арестуваха младеж прегазил и убил докторка, а после избягал

Снимка: Архив

Жена на 56 години бе прегазена на главен път Е-79, а шофьорът вместо да каже помощ, избягал.

Инцидентът станал към 20,45 минути в района на пътния възел за Крупник, на главния път Е-79. Там стояла жената в тъмното, но с бясна скорост профучал „Фолскваген пасат“ и я ударил. Водачът, обаче не спрял да окаже помощ, а избягал от местопроизшествието. Час по-късно той се обадил в петричката полиция да пита за случая, признал си за престъплението и бил арестуван.

Той е 23 годишен, работи като крупие в казино. В колата е пътувал и негов приятел, той също е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията. Ранената жена била забелязана от други шофьори, които извикали помощ. Въпреки усилията на лекарите в Благоевград да я спасят, тя е издъхнала.

По-късно стана ясно,че прегазената жена е доктор Райсат Станишева , която е личен лекар в симитлийското село Крупник. Тя се прибирала към селището, но малко след отбивката от главен път Е-79 гръмнала една от гумите на колата й. Заключила колата си и се върнала към главния път, за да потърси помощ, но тогава е пометена от автомобила на крупието. Д-р Станишева е рускиня, но живее в селото над 30 години. Съпругът й Илия е пенсионер от мината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право