Арестуваха младеж, умъртвил теле

Снимка: Архив

Непълнолетният злосторник удушил животното, докато се опитвал да го открадне

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица разследват смъртта на теле. Сигнал за случая е получен във вторник. Собственикът се ожалил, че е намерил животното мъртво в землището на с. Първомайци.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Извършен е оглед в присъствието на ветеринарен лекар, който установил данни за насилие. Животното е изпратено за аутопсия.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.325 от НК за жестоко отношение към животно с причиняване на смърт. Като съпричастен е задържан 17-годишен младеж от Горна Оряховица.

Установено е, че злосторникът е умъртвил телето при опит да го открадне. Апашът искал да изтъргува животното и да прибере парите. Издебнал, докато четириногото е изведено на паша и го повел извън селото. Младежът обаче бил забелязан от местни жители, изплашил се и набързо завързал телето за крайпътно дърво. В бързината обаче младежът стегнал толкова здраво примката, че животното се удушило и когато стопанинът го открил, то вече било мъртво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право