Арестуваха „мозъка” на оръжеен канал от България за остров Крит

На канал за незаконно оръжие от България за остров Крит попаднаха митничари от ГКПП Промахон. Арестуван е 55-годишен гръцки бизнесмен, който притежава магазини за военно оборудване в град Ираклион и се предполага, че е "мозъка" на канал за търговия с оръжия, внасяни от България.

Бизнесменът, който в миналото е бил обвинен за фалшифициране на документи, издаване на фалшиви паспорти, фалшиви данъчни номера и търговия с оръжие, беше арестуван след много месеци наблюдение.

В кръгозора на властите е попаднал от 1 март, когато служители на митническата служба в Промахон, след проверка на камион пътуващ от България за град Ираклио на остров Крит чрез системата за контрол X-RAY, открили изненадващо, че сред хранителните добавки и детски стоки, които превозвал камиона е укрита оръжейната стока. Открити са 20 барабанни и газови пистолети, три ножа, различни видове средства за стрелба и други.

Камионът е конфискуван като от полицията в град Ираклио е поискано арестуването на 55-годишния краен получател на стоката.

След последвало наблюдение на предприемача, той и други 6 души, включително директор на транспортната компания, както и друг съучастник от регион Иматия са арестувани.

Предварителното разследване е в ход и се проучва участие в канала и на други хора от България и Гърция.

По време на операцията полицейските служители са открили в различни складове на предприемача на остров Крит, други 16 огнестрелни оръжия, 19 парализиращи спрейове, 2773 сфери, 49 пълнители, 8 пистолета, 6 електропалки, нож и редица документи, свързани с покупко-продажба, които представляват доказателствен материал.

Издирват се и други съучастници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България