Арестуваха муле, пренесло 110 000 лв. към измамници

Криминалисти от Шумен задържаха 34-годишен шуменец, който прибирал пари от жертви на телефонни измамници. Има данни, че е спомогнал за пренасяне на 110 000 лв. към своите "работодатели". Мулето било арестувано на място, минути след като получило пари от поредна жертва.

dscn2891_640x480

Измамата била по стария сценарий – обаждане на стационарен телефон от непознат, който отправя заплахи, ако не бъде предадена определена парична сума и второ обаждане от мъж който се представя за полицай и търси съдействие от граждани за залавяне на телефонни измамници. 68-годишна жена от Шумен повярвала, опаковала всички налични парични средства във фолио, поставила ги в торбички и ги хвърлила през терасата на 8 етаж на жилищен блок.

Веднага след това се скрила в банята, за да не пострада ако има престрелка по време на задържане на групата. За късмет на жена в този момент пред блока й били криминалисти от РУ-Шумен, които от известно време влезли в дирите на мулето Р.Г./34г./. Арестували го веднага след като взел пакета с 1960 лева и 870 евро. Задържан е в РУ-Шумен за срок до 24 часа.

Изяснено е, че мъжът е съпричастен като помагач на още няколко телефонни измами, извършени на територията на града. Щетите от тях са на стойност около 110 000 лева.

През първите шест месеца на годината са регистрирани 22 телефонни измами. От доверчиви хора са отнети 205 000 лева. По седем от случаите има привлечени обвиняеми лица.

https://youtu.be/FmVL6zN__kg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право