Арестуваха мъж, предлагал фалшиви здравни книжки на работници в Слънчев бряг

Снимка: Архив

20-30 лева вървял пакетът здравни документи

Непоследствено след продажба на фалшиви документи за започване на работа, в курорта Слънчев бряг е бил заловен 59-годишен мъж от село Габерне, Петричко. Мъжът предлагал в комплекса здравни книжки и медицински на желаещите да продължат работата си или да започнат нова. Пакетът документи измамникът продавал по 20-30 лева, като ловял "клиенти" с аргумента, че пести ценното им време, защото лятото изтича. Това съобщи говорителят на ОД на МВР в Бургас Цвети Рандева.

Мъжът бил закопчан в района на дискотека "Баунс" в Слънчев бряг от служители от "Икономическа полиция" и меството РУП. При извършения личен обиск в мъжа са намерении и иззети 17 лични здравни книжки /попълнени и подпечатани с печати на лекари/, девет карти за предварителен медицински преглед /медицинско свидетелство за постъпване на работа отново със заверки без данни на лицата-пациенти/ и осем визитки с надпис "Трудова медицина" с имена и мобилен телефон.

Измамникът е задържан за срок от 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право