Арестуваха мъж, прибирал чужда пенсия с измама

Снимка: Архив

Мъж от Врачанско е задържан при опит да вземе от пощата в Монтана пенсия с чужда лична карта. Преди месец измамникът е успял да заблуди служители на пощите и е прибрал парите на пенсионер, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък сутринта около 60 годишен мъж се появил в пощенската станция в Монтана, показал на гишето лична карта на името на 74-годишен жител на Велико Търново и поискал да получи полагащата му се пенсия. Служителката обаче забелязала разлика както във външния вид, така и във възрастта на клиента и мъжа на снимката и извикала охраната, която задържала измамника. Пощенските гардове се обадили веднага в полицията и униформените щракнали белезници на апаша, който се оказал 58 годишния Иван Д. от от врачанското село Камено поле. Започналото разследване установило, че миналия месец Иван Д. е успял да измами пощенските служители и изтеглил пенсията на великотърновския дядо – 371 лева, с невалидната лична карта.

Измамникът е задържан за 24 часа в ареста на МВР в Монтана и срещу него е започнало досъдебно производство. Иван Д. е криминално проявен и вече е лежал два пъти в затвора. Полицията изяснява дали картата, ползвана от апаша, е изгубена или открадната и извършвани ли са с нея и други измами. Ако бъде признат за виновен, крадецът на чужда самоличност и пари го грозят от 1 до 6 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони