Арестуваха ортопед, избил с карабина крави и бик

45-годишен доктор избил с пушка крави и бик е задържан зрелищно вчера в болницата във Враца. Това съобщи за "Труд" говорителят на полицията в Монтана Ирен Токина. На 28 септември преди полунощ на спешния телефон е подаден сигнал от 48-годишен жител на с. Горна Бела Речка, който съобщил, че в местността Лаката в землището на селото са убити 3 крави.

При огледа е установено,че един бик е мъртъв, а крава и теле са ранени и живи. Собственик на животните е 25-годишен местен жител. При извършения повторен оглед в присъствието на ветеринарен лекар е установено, че бикът е умрял вследствие на огнестрелна рана във областта на врата, а кравата и телето са простреляни в краката. След умъртвяване на останалите живи животни е открит куршум, изстрелян от огнестрелно оръжие, калибър 30 06. Установен е извършителят – 45-годишен жител на Враца.

Извършено е претърсване в дома на доктора във Враца, при което са иззети 5 дългоцевни законно притежавани огнестрелни оръжия. При извършената проверка лекарят е направил самопризнания за извършеното престъпление, но не е представил законно притежаваната от него карабина "Browning 30-06", с която са убити животните, а е уточнил, че го е загубил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони