Арестуваха петима, набили 24-годишен в парк в Монтана

Група момчета са нападнали посред нощ и са нанесли побой на млад мъж, в един от монтанските паркове. Биячите са арестувани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Мелето е станало в сряда към 00,40 ч. на пейка в парк "Огоста" близо до стадиона на областния град. 24-годишният Джулиано С. седял с приятел на пейка в градината, когато четири момчета се нахвърлили върху него с метална тръба и удари с ръце и крака. След побоя нападателите избягали. Пострадалият е бил прегледан в Центъра за спешна помощ, където медиците констатирали само леки наранявания и го освободили за домашно лечение.

Полицията започнала издирване на побойниците и заловила част от тях в „Рено Лагуна”, с което се придвижвали из града. Колата шофирал Дейвид К./18 г./, а с него пътували Ивалин И./18 г./, Габриел Т./18 г./, Георги И./18 г./ и Х. В. /17г./ - всичките от Монтана. Петимата са отведени в сградата на полицията, където са им снети обяснения и са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Според криминалисти побоят е станал по хулигански подбуди. Заради хулиганства и вандалски прояви в тъмните часове в парковете на Монтана преди време кметът Златко Живков обяви, че ще започне ограждане и заключване на зелените площи през нощта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право