Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом

Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Дежурен автопатрул на МВР в Лом залови двама пласьори в момент на продажба на наркотици на ученик. 17 годишно момиче, помощничка на търговеца на дрога, била укрила част от опиатите в бельото си, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана.

Във вторник вечерта при обиколките си из крайдунавския град униформените служители засекли в междублоково пространство зад улица „Славянска” автомобил "Пежо 206” с шофьор криминално проявеният и многократно осъждан Валентин М./25 г./ от София.

До него седяла 17-годишната му приятелка В. В. от врачанското село Бутан. До колата пък бил 15-годишният В. С. от Лом. При извършената проверка от полицаите момчето признало, че току що е купило наркотици от двамата в автомобила.

При извършения обиск на 15-годишния в панталона му са намерени полиетиленово пликче с 0,55 грама канабис и пликче с 0,65 грама амфетамин. Служителите на МВР претърсили и "Пежото" и открили в двигателния отсек плик с 9,78 грама канабис. При последвалия личен обиск на пътничката криминалистите намерили в сутиена й 2 полиетиленови пликчета с 1,09 грама амфетамин, както и 2 хапчета екстази. По случая е образувано досъдебно производство.

Тримата са задържани за 24 часа. Според криминалисти Валентин М. живее в село край Лом и заедно с непълнолетната си приятелка снабдява с дрога част от наркозависимите в района. След клиентите му има и ученици. Работата по документиране на престъпната дейност на двойката пласьори продължава, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право