Арестуваха рецидивисти, пребили шофьор на автобус

Снимка: Архив

Двама криминално проявени мъже са задържани за хулиганство след като вилняли в автобус във Велико Търново. В неделя сутринта в полицията е получен сигнал, че рецидивистите са пребили шофьор на автобус номер 5.

Двамата извършители били пияни и след като влезли в рейса, седнали и си вдигнали краката на предните седалки. Кондукторката им направила забележка, но те започнали да се заяждат. За да прекрати словесната свада се намесил 40-годишният шофьор, който искал да въведе ред в общественото возило. Двамата мъже обаче се нахвърлили върху него и захванали да го налагат с юмруци и ритници като му сцепили веждата и му насинили лицето.

В хода на проведените първоначални действия по разследването е установено, че извършители на злодеянието са 27-годишния Д. Х. и 44-годишния И. Р. , които са от Велико Търново и са криминално проявени. След намесата на полицията двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. От прегледа в болницата е установено, че на водача е причинена разкъсно-контузна рана на едната вежда. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право