Арестуваха Сали, счупил рамото на жена, за да я обере

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Сали С., обвинен в извършване на грабеж и доведен в България по издадена Европейска заповед за арест.

Сали е на 40 години. Обвинен е за това, че на 09.11.2014-та година в Бургас, до спирката на Военна болница, откраднал дамска чанта, с портмоне, в което имало 25 лева. В чантата били още мобилен телефон, лична и дебитна карта, собственост на жена, от която Сали отнел чантата. За да вземе плячката той блъснал жената в гръб и я натиснал с крак в областта на дясната ръка и рамо, като й причинил средна телесна повреда – счупване на дясната раменна кост – престъпление по чл.199, ал.1,т.3, вр. чл.198, ал.1 от НК.

От прокуратурата съобщиха, че Сали С. е бил привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е укрил след извършване на престъпното деяния. През 2015 г. е бил обявен за общодържавно издирване, а през същата година за него е издадена и Европейска заповед за арест (ЕЗА). Сали С. Задържан е на територията на Република Германия и е предаден на българските власти.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Сали С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право