Арестуваха служител на бреговата охрана на САЩ, подготвял мащабно терористично нападение

Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, подготвял терористично нападение срещу цивилни, беше арестуван миналия петък във Вашингтон, предаде Ройтерс, като се позовава на съдебните власти.

В дома на 49-годишния Кристофър Пол Хесон били открити 15 единици огнестрелно оръжие и няколко хиляди патрони, съобщи Си Ен Ен.

Той планирал нападения срещу цивилни, включително политици и журналисти, в безпрецедентни в историята на САЩ мащаби, отбеляза телевизията, позовавайки се на документи, изпратени във федералния съд в щата Мериленд.

По данни на Си Ен Ен лейтенант Хесон бил вдъхновен от примера на норвежкия крайнодесен екстремист Андерш Брайвик, който през юли 2011 г. извърши терористично нападение в Норвегия, при което бяха убити 77 души.

Прокуратурата на Мериленд описа Хесон като "доморасъл терорист" и съобщи, че през юни 2017 г. той написал в имейл, че мечтае да намери начин да убие всички хора на земята и обмислял да го направи с биологично оръжие. Той съставил също списък на мишените си, сред които фигурирали видни представители на Демократическата партия и журналисти с леви убеждения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка