Арестуваха собственика на „Дупнишка популярна каса“

Председателят на скандалната спестовно-кредитна кооперация „Дупнишка популярна каса“ Георги Близнаков е арестуван заедно със съпругата и сина му. От Главната прокуратура съобщиха, че са претърсени седем жилища в Дупница и София.

Мажоритарният собственик на кооперацията, която е работела като банкова институция на територията на Дупница и Пловдив, е обвинен в данъчни престъпления и лихварство, обяви за БНР Румяна Арнаудова, говорител на Главна прокуратура, под чието ръководство се води разследването:

"Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив се провежда разследване за две престъпления - първоначално данъчно престъпление и лихварство."

Прокуратурата в Пловдив е водеща институция в разследването, добави прокурор Арнаудова, тъй като през 2013 година Близнаков е преместил адреса на Популярната каса там и впоследствие е поискал обявяване в несъстоятелност на кооперацията.

Над 100 са жалбите, внесени в прокуратурата в Дупница от хора, измамени от кредитно-спестовната кооперация, която е затворена от лятото, а единствената официална информация е, че Популярната каса има временни затруднения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право