Арестуваха телефонни измамници от Горна Оряховица, единият дирен от две полицейски управления

Двама мъже от Г. Оряховица и Павликени са обвинени в извършването на телефонна измама. На 21 ноември тази година обвиняемите са се обадили на домашния телефон на 67-годишна жена от с. Пчелище, представили са се за служители на полицията, разиграли са добре познатата вече схема за съдействие при задържането на телефонни измамници и ощетили потърпевшата с 8 000 лв.

След проведени прецизни действия по разследването криминалисти от Областната дирекция на МВР – Велико Търново, съвместно с колегите си от полицейското управление в областния град влезли в дирите на извършителите - 35-годишния З. В. от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан, със 7 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. Към момента З. В. се издирва от полицейските управления в Албена и Аксаково за подобни деяния. Установен е и съучастникът му Ц. А. (27 г.) от Павликени, неизвестен до момента на полицията.

Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. След доклад на материалите в прокуратурата са привлечени, като обвиняеми. С постановление на прокуратурата мярката на З. В. е удължена на 72 часа, а на Ц. А. е наложена мярка за неотклонение «подписка». Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право