Арестуваха три момчета, извършили серия грабежи на възрастни и самотни хора

Грубата действала от декември насам, вече са установени 5 случая

Трима непълнолетни, действали като рекетьори и извършили серия грабежи на възрастни хора в разградското село Богданци, задържа полицията. 16-годишният С.К. и година по-големите Р.Р. и Й.Р. засега са уличени в пет грабежа на беззащитни самотни свои съселяни.

Те са разкрити и задържани в понеделник в хода на разследването на нощен грабеж в дома на  76-годишния С.Г. и неподвижната му сестра. Към 3 часа, на 27 май, маскираните момчета нахлули в къщата на възрастните хора, които живеели изключително оскъдно. Ударили стопанина и прибрали 1000 лв., които двамата самотници събирали, лишавайки се и от храна, за да пестят за още по-трудни дни. Малките бандити задигнали и личните карти на хората, за да ги рекетират после.

След задържането им се оказало, че момчетата, които се смятало, че дебютират в престъпния свят, вече били натрупали и предишен опит в нападения над старци. Оказало се, че те действат от декември насам, тормозейки и грабейки и други възрастни. Цели 4 пъти влизали в дома на 74-годишния И.И. и прибирали със заплахи и сила пари и вещи от стопанина. Предупреждавали го да ги чака ден-два след взимане на пенсия и  я му прибирали.

Възрастният човек бил толкова уплашен от грабителите, които нахлували с качулки, за да не ги разпознаят, че не посмял да се оплаче. Те пък станали супер нагли и си мислели, че могат да правят каквото си искат и все ще им се разминава. Така намерили и втора жертва, която да тероризират. Все още не ясно каква сума са прибрали от рекетирания човек. Някои от вещите му вече били намерени.

От полицията в Разград допълниха, че тримата имали стройна организация на престъпленията. Те били разпитвани веднага след грабежа от края на май, но изиграли майсторски ролите на добри деца, които не биха посегнали. При разследването обаче полицията все пак успяла да ги разкрие. Изяснява се дали не са имали и други посегателства в селото, за които потърпевшите не са смеели да кажат на никого от страх за живота си.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право