Арестуваха участник в телефонна измама в Силистра

Снимка: Архив

51-годишен мъж е задържан, часове след извършена телефонна измама в Силистра. До ареста се е стигнало в резултат на бърза реакция на силистренски криминалисти и осъществено професионално взаимодействие със служители на ГПУ-Силистра и РУ-Тутракан. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

На 6 април 62-годишна жена сигнализирала в районното управление в областния град, че час и половина по-рано е оставила до противопожарен кран 2100 лева и около 60 грама златни накити след поискано по телефона съдействие от мъж, който се представил за полицейски служител.

След получаване на информация за случая, в РУ-Силистра били предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в които се включили гранични полицаи и тутракански криминалисти. В резултат на прецизните професионални действия около 15:15 часа в района на Тутракан бил задържан 51-годишен мъж, у когото били намерени парите и златните накити от реализираната в Силистра измама.

Мъжът, който до момента няма регистрирани криминални прояви, е задържан за срок до 24 часа. Установени са данни за съпричастността му към извършени други две телефонни измами на територията на съседна област. По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право