Арестуваха хулиганстващи в Търговище – един размахва нож с искане за обяснение, друг хвърля камъни по коли и полицаи

Афектиран и много пиян 37-годишен мъж е арестуван след сигнал от граждани, че размахва нож и крещи на улица в Търговище, викайки дъщеря си и зетя, за да се разправя с тях. Възмутени живущи в блока се обадили на тел. 112 в понеделник към 6,55 часа, че под прозорците им вилнее мъж с нож.

Униформените заварили там Н.К. от село Пробуда и след уговорки успели да му вземат ножа, за да не нарани някого или себе си. Той разказал, че дирел 18-годишната си щерка, която наскоро се омъжила, за да търси сметка от нея и мъжа й за приказки, които бил чул от съселяни.

Мъжът е задържан и ще бъде подведен под отговорност за хулиганство.

По същия текст ще отговаря и 35-годишен мъж от Омуртаг, който пък вилнял пиян в Търговище. Към 20,16 часа в понеделник отново граждани сигнализирали, че мъж крещи на улицата и хвърля камъни по преминаващи автомобили. Хората опитали да го спрат, но той тръгнал на саморазправа и срещу тях и те звъннали на полицията, за да не пострада някой.

Патрул тръгнал да издирва беснеещия мъж, който вървял по улиците и мятал камъни. Той се обърнал с ругатни и срещу униформените. Започнал да хвърля камъни и срещу тях, в опит да ги прогони. Към момента не са ясни причините за агресията му. Бил е задържан пред казино, но то нямало връзка с поведението му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право