Арестуваха четирима в Първомай за производство и разпространение на марихуана

Снимка: Архив

Четирима души са били задържани в Първомай при специализирана операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Акцията е била под наблюдението на прокуратурата и е реализирана от местни полицаи. Извършени са процесуални и следствени действия на частен адрес, обитаван от 25-годишен мъж и 24-годишната му приятелка, които са криминално проявени и осъждани за незаконната дейност.

При претърсването разследващите открили 4 саксии с канабисови растения, 2,797 грама суха листна маса марихуана и електронна везна. В рамките на операцията били заловени и първомайци на 30 и 20 години, на които мъжът и жената доставили 0,396 грама марихуана. По случая са образувани бързи производства, а четиримата са задържани за срок до 24 часа.

С постановление на Окръжна прокуратура - Пловдив на 25-годишния мъж и 24-годишната жена са взети мерки за неотклонение "задържане под стража" до 72 часа. Работата по пълното документиране на случая продължава разследващ полицай от РУ на МВР-Първомай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България