Арестуваха четирима за сделка с над 8 кг амфетамини за четвърт милион лева

Снимка: Архив

Трима мъже на възраст от 36 до 42 години са задържани на автомагистрала "Тракия" край града под тепетата, докато подготвяли сделка с над 8 кг амфетамин, при спецакция под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив и с участието на ГД БОП-София и отдел "Криминална полиция"-Пловдив. На тримата са повдигнати обвинения за притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери и на стойност над 248 000 лв. - престъпление по чл.354а, ал. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК. Спрямо всеки един от тях с определение на Окръжен съд–Пловдив от 18 декември е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 20 декември (вторник) по същото дело в София е задържан и 49-годишен мъж, съпричастен към извършване на престъпленията, предмет на разследването. В дома му са били намерени и иззети кокаин и мостри на таблетки амфетамин. Към момента същият е задържан за срок от 24 часа, но предстои да му бъдат повдигнати обвинения и бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването по случая продължава. Преди пристъпване към задържане на четиримата разработката на ГД БОП–София е продължила повече от месец и половина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право