Арестуваха шофьор с 27 дози амфетамини в Монтана

Снимка: Архив

33 годишен мъж от Монтана е задържан от полицията заради шофиране под въздействието на наркотици. При обиск пазителите на реда са открили близо 30 дози амфетамини в колата му и ползвана от него каравана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В сряда към 16,15 часа служители на "Пътна полиция” спрели на улица в областния град "Фолксваген Туран", управляван от Богдан И. от Монтана. При проверката с драгтест униформените установили, че водачът е употребил амфетамини. Шофьорът е бил задържан за 24 часа.

При претърсването на колата от два джоба на тавана в купето са иззети полиетиленови пликчета с бяло вещество на бучки и прах с общо тегло 4,1 грама. Тестът показал, че са амфетамини. Полицаите претърсили и каравана, паркирана в имот на Богдан И., и открили в стъклен буркан в шкаф 23 прозрачни пликчета с 22,3 грама амфетамини на прах и бучки.

По случая са образувани 3 досъдебни производства.Най-вероятно арестуваният шофьор е пласирал дрога в областния град. Преди ден шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Ивайло Антонов заяви, че в региона няма изявени престъпни групи за разпространение на наркотици, действат отделни пласьори, но опасната им стока все повече се насочва към деца и ученици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право