Арестуваха 2 каруци при нощна акция в ДЛС "Паламара"

Снимка: Архив

Нощна акция на горските стражари в ДЛС „Паламара” край Шумен завърши със задържането на две каруци, натоварени с бракониерска дървесина. По време на нощните дежурства в края на юни мобилен контролен екип на Североизточното държавно предприятие конфискува три превозни средства с животинска тяга, пълни с незаконни дърва за огрев край с. Дойранци, община Каолиново, припомнят пазители на горие.

Сега при късния обход на територията на стопанството в землището на с.Тодор Икономово екип към Централното управление на СИДП задържал две каруци, във всяка от които нарушителите транспортирали по 1 куб. м. церова дървесина. По случая са съставени четири акта и два констативни протокола.

Конфискуваните каруци и дървесината са откарани за съхранение в с. Венец.

Интензивните проверки на местата с висока концентрация на нарушения продължават, уверяват от СИДП и призовават при съмнения за нередности в горите очевидци незабавно да сигнализират на телефон 112.

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на СИДП са извършени общо 495 проверки. 165 от тях са на обекти за добив на дървесина, 233 са на превозни средства, 97 на физически лица, от които 15 са ловци. Съставени са общо седем акта,

един от които е за нарушение при лов, а останалите са по Закона за горите. Три от актовете са съставени в ДЛС „Тервел”, а другите четири в ДЛС „Черни Лом”, където служителите на стопанството са задържали и половин кубик незаконно добити дърва за огрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право