72-часов арест за криминално проявен, забил юмрук в лицето на медицинска сестра в Пловдив

Снимка: Архив

25-годишният криминално проявен пловдивчанин Васил С. е задържан за 72 часа в полицейския арест, след като забил юмрук в лицето на 48-годишна медицинска сестра от спешното детско отделение в база 1 на Университетска болница „Свети Георги”  на бул. „Васил Априлов” 15. Пострадалата си е извадила медицинско и възнамерява да съди хулигана, който и се нахвърлил за това, че го помолила да напусне стаята, тъй като в същия момент там било преглеждано друго дете – момиче, което трябвало да се съблече голо до кръста. Б

абаитът пък бил дошъл да види жена си и малкото си дете, които били настанени в спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги”, съобщи говорителят на УМБАЛ „Свети Георги”-Пловдив Татяна Белева. Дежурният лекар веднага позвънил на спешен телефон 112 и пристигналите веднага полицаи сложили бележниците зад гърба на хулигана, който първоначално бил задържан за едно денонощие в ареста на Второ РУ на МВР-Пловдив, където е образувано досъдебно производство.

След докладване на случая в Районна прокуратура мярката за неотклонение „задържане под стража” на 25-годишния криминално проявен Васил С. била удължена до 72 часа.  Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава  и се очаква във вторник от Районна прокуратура-Пловдив да повдигнат обвинение на бабаита за нападение над длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право