Арестуваха 3 мулета на ало измамници

Полицаи от Велики Преслав и Търговище успяха да задържат двама мъже и жена, които току-що били взели пари и злато от измамена жена по телефона. Мулетата Г.Ф./20г./ и А.И./21г./ от Омуртаг и спътничката им Х.Т./21г./ от Сливен са в ареста на РУ-Велики Преслав от сряда. Те се придвижвали с автомобил БМВ, който бил боядисан в два цвята, правел впечатление и това изиграло лош номер на съучастниците в измамата.

Жертвата на 66 г. от град Велики Преслав, която им дала 750 лв. и около 20 грама златни накити има късмет. Плячката е намерена в мулетата, съобщават от пресцентъра на полицията в Шумен.

До даване на парите жената била вкарана в телефонен екшън - първо към 11 часа в сряда се обадила ревяща жена, която казала, че е дъщеря й. Плачела, защото е катастрофирала. После слушалката взел мъж, който започнал да отправя закани към пенсионерката. Казал й да приготвя всички пари и ценности и да ги даде, защото на семейството й ще се случи нещо лошо. Връзката прекъснала. Последвало второ обаждане, но от "полицай", който бил засякъл предходния разговор с измамниците. Успокоил жената да запази самообладание, наредил й да събере всички пари и бижута в торба. Обяснил й, че трябва да ги прибере на сигурно място в хладилника, да затвори всички прозорци и да заключи вратите, защото имат работа с агресивни престъпници. Малко по-късно "униформеният" пак се обадил и казал, че започва операция по задържане, но трябва жената да им помогне, като завърже торбата с ценностите на входната врата, за да имат доказателства. После наредил да се прибира бързо, защото ще има стрелба.

Жената изпълнила всичко, а след минути последвало обаждане, като непознатият полицай я похвалил, че е свършила чудесна работа, само дето престъпниците оказали съпротива и простреляли единия в крака. Точно това усъмнило жената, защото не чула изстрел на тихата уличка. Излязла навън, а торбата липсвала. Усетила се какво се е случило и веднага подала сигнал в полицията.

При издирвателни действия е изяснено, че във Велики Преслав е забелязано БМВ в два цвята с търговищка регистрация. Наблюдателният човек не помнел номера, но подадената информация била достатъчна на полицейските служители от съседния град Търговище. На тяхна територия те засекли отличаващото се БМВ, а при претърсване открили малко над 700 лв. и златни накити. Работата по образуваното досъдебно производство продължава и се изяснява съпричастността на мулетата към други измами в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България