Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Снимка: Архив

33-годишна е задържана за телефонни измами, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Разследването по случая е започнало след сигнал на 29 юни, получен от възрастна жена. Тя обяснила, че предния ден получила позвъняване от непознат, представил се за полицай, който я заблудил, че ще окаже съдействие при задържането на измамници като предостави пари, необходими в процеса на провеждането на полицейските действия. Така 86-годишната хвърлила през терасата си 2 830лв.

Десетина дена по-късно, помощ в полицията потърсила 83-годишна плевенчанка, измамена по същата схема и изхвърлила през прозореца на жилището си 1 830 лева. И по двата случая били образувани досъдебни производства, в хода на които били проведени множество оперативно - издирвателни действия, довели до установяването и задържането на 33-годишна от село Градище, община Левски. Изяснено е, че чрез телефонни обаждания тя насочвала куриер до домовете на жертвите, който вземал уговорените суми и ги предавал на посочен от нея човек на конкретно място в Плевен.

След първоначалното й задържане в рамките на 24 часа по ЗМВР, с определение на Районния съд й е взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Тя е привлечена като обвиняема по чл. 209, ал. І, вр. чл. 26, ал. І, вр. чл. 20, ал. ІІ от НК. Разпитана е, признала е вината си, възстановила е изцяло сумите на пострадалите. С постановление на прокурор от РП - Плевен досъдебните производства са обединени и разследващ полицай продължава работата за пълно документиране на случая и изясняване на всички участници в схемите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право