Арестуваха заподозрян ислямист за атаката срещу автобуса на "Борусия"

експлозиите срещу автобуса на "Борусия Дортмунд'

Германската полиция е арестувала един заподозрян във връзка с нападението срещу автобуса на клубния отбор по футбол „Борусия Дортмунд“ , съобщи телевизия ZDF.

Говорител на федералната прокуратура посочи, че по случая има още едно заподозряно лице, допълвайки, че и двамата принадлежат към ислямисткия спектър. Апартаментите на двамата са били претърсени, след което е взето решение единият от тях да бъде задържан. От прокуратурата не дадоха информация къде се е случило това.

В детонираните взривни устройства са били поставени метални осколки за по-голям поразяващ ефект и според разследващите са могли да причинят много по-голяма трагедия.

В района са открити и три писма с идентичен текст, които обясняват, че атаката е извършена в името на Ислямска държава.  От прокуратурата посочиха, че в тях са отправени искания Германия да оттегли своите изтребители "Торнадо" от Сирия и да затвори военновъздушната база "Рамщайн" на своя територия.

Разследващите проверяват автентичността на писмата. Не е изключено те да са опит за насочване към фалшива следа. Германски медии съобщават, че текстът започва с фразата "В името на Аллах".

 

Силите за сигурност в провинция Северен Рейн-Вестфалия остават в повишена готовност и не изключват други подобни инциденти. "Трябва да приемем, че е налице надвиснала опасност", заяви министърът на вътрешните работи на федералната провинция Ралф Ягер. Той обаче отказа да даде подробности за възможните заплахи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия